HTML

filmes_offos

szabad a tánc, szabad az off apropó: filmek

Friss topikok

enter the void

2011.06.11. 23:01 szorokin

 

enter the void [Gaspar Noé új filmje (2003 óta nem volt új).]

az első egész estés játékfilm amely feldolgozza/adaptálja a tibeti halottas könyvet [ TEHÁT: írhattam volna, h játékfilm a tibeti halottaskönyvről, ami végülis igaz, de sokkal pontosabb, h FELDOLGOZÁS/ADAPTÁCIÓ....... ]

 

a főcím... sokat elárul a filmről... súrolja a zelviselhetetlenség határát, v át is lépi, de néha nagyon kell az ilyen :P:D

 

 

port.hu/enter_the_void/pls/fi/films.film_page

www.imdb.com/video/imdb/vi2532115993/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet halál tibeti halottaskönyv gaspar noé

A legjobb tanuló nem mindig a legjobb ember

2011.05.13. 02:09 pimpalini

Már évekkel ezelőtt láttam a filmből részleteket, volt, hogy az elejét, volt, hogy csak a végét, de most végre sikerült elkapni a Filmmúzeumon teljes egészében. Az Eminens című darab nem mostani, 1985-ben játszódik. Ennek ellenére a cselekmény szempontjából ez nem számít. Amellett, hogy a film meglehetősen vicces felhangot kap az epizódszereplő, bajszos és rendkívül fiatal David Schwimmer-től, ez csupán azért lehet, mert ő mindenki számára már csak Ross Geller marad. S mielőtt most hagynátok abba az olvasást, nem, nem ő a főszereplő, ő csupán egy tanárt játszik, mégis van egy súlyos jelenete a műben, ahol azért kiderül, ő is tanult valaha színészetet.

Nem lelőve a poént, a film egy középiskolás fiú, s egy idős ember kapcsolatáról szól. Érdemes megnézni, elgondolkodtató. A mű írója nem mellesleg Stephen King, míg az egyik főszereplője Ian McKellen, aki több, mint tökéleteset nyújt szerepében.

www.imdb.com/title/tt0118636/

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet halál ember thriller stephenking

csuklónyiszálók

2011.02.18. 01:23 szorokin

 

wristcutters

 

rég láttam már ilyen kedves, emberséges történetet.
karácsonykor kellene adni.
főműsoridőben.
...amúgy is akkor van a legtöbb öngyilkosság az évben (azaz sűrűségben, darab/nap).

&

tom waits is játszik benne :))   ...nem véletlenül szereti kiss tibi is

 

TRAILER:

 

 

port.hu/csuklonyiszalok_wristcutters:_a_love_story/pls/fi/films.film_page

www.imdb.com/title/tt0477139/

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet öngyilkosság roadmovie

az álmodni merés ára

2011.01.02. 05:01 szasz.k.o

 

a matek,heroin,pankrátorok világa után a baletton a sor, gondolta Darren Aronofskynk. happy end mentes tanmese a balerinák gyönyörű-sanyarú sorsáról, áldozatokróll, megkattanással tűzdelve, szóval nem az az első randis fajta......

 

a hivatalos tréler:

 

www.imdb.com/title/tt0947798/

 

 

3 komment

Címkék: swan darren aronofsky black

akin, fatih

2010.12.07. 23:04 szorokin

 

fatih akin az egyik kedvenc "új (azaz nekem új)" rendezőm.  www.imdb.com/name/nm0015359/

van legalább két mesterműve. nagyon szeretem ezeket a filmeket. harapni lehet bennük az életet ill a valódi élet akarását. valódiból van, ez a fő benyomásom/érzésem mindkét filmről.

#1  Gegen die Wand - Fallal szemben (2004)     www.imdb.com/title/tt0347048/

#2  Auf der anderen Seite - A másik oldalon (2007)    www.imdb.com/title/tt0880502/

 

trélereik:

Gegen die Wand

 

 

Auf der anderen Seite

 

portok:

port.hu/fallal_szemben_gegen_die_wand/pls/fi/films.film_page

port.hu/a_masik_oldalon_auf_der_anderen_seite/pls/fi/films.film_page

 

 

2 komment

Címkék: német török fatih akin

sátántangó party + zongora

2010.11.08. 12:22 szorokin

 

látok valami közöset e kettőben, valami mélyen emberit.:

 

pj harvey - the piano:

 

 

Polly Jean Harvey: The piano

Hit her with a hammer
Teeth smashed in
Red tongue twitching
Look inside her skeleton

My fingers sting
Where I feel your fingers have been
Ghostly fingers
Moving my limbs

Oh God I miss you
Oh God I miss you
...

Daddy's in the corner
Rattling his keys
Mommy's in the doorway
Trying to leave

Nobody's listening
Nobody's listening
...

Oh God I miss you
Oh God I miss you
...

 


Sátántangó - kocsma jelenet:

/ Tarr Béla + Krasznahorkai László: Sátántangó /

 www.imdb.com/title/tt0111341/

repidséres letőttős link: www.foriegnmoviesddl.com/2007/10/stntang-1994-bla-tarr.html

 

Szólj hozzá!

Címkék: tarr béla krasznahorkai lászló download link

Apokalipszis, most

2010.10.31. 03:05 pimpalini

Katona vagyok. Küldetésem van. Meg kell ölnöm egy embert. Miért? Mert háború van. Mi a cél? Megnyerni a háborút. Milyen áron? Mindenáron. Akár azáltal, hogy a sajátom ölöm. Hogyan lehet megnyerni ezt a háborút? Fogalmam sincs. Azok sem tudják, akik küldtek. Fogalmuk sincs róla. Egy ember van, aki tudja. Őt kell megölnöm. Miért? Mert tudja, hogyan nyerhetem, hogyan nyerhetjük meg ezt a kibaszott háborút. Tehát meg kell ölnöm az egyetlen embert, aki tudja, hogyan nyerhetjük meg ezt a háborút. Miért? Mert tudja, hogyan lehet, hogyan kell megnyerni ezt a háborút, s tesz is azért, hogy megnyerjük ezt a kibaszott háborút. Katona vagyok. Ezt kell tennem. Nem gondolkodom. Nem gondolkozhatom. De ha nem lennék katona és gondolkodhatnék, beleőrülnék...

https://www.youtube.com/watch?v=6WrsvpAurxc&feature=related

4 komment

Délelőtti sokkolódás - Shortbus

2010.10.25. 22:19 anheszenamon

Valamelyik nap eszembe jutott, hogy még régebben, gimi alatt, hallottam egy filmről, amit művészmozikban játszottak, persze ott volt rajta a bűvös piros 18-as karika (ami még akkortájt nekem tényleg bűvös volt, ma már a 8 éveseknek sem tartogat semmi újdonságot sajnos).

Így szépen fogtam magam és megnéztem, miután megbizonyosodtam róla, hogy kellőképpen "kretén" filmet választottam ki. A megbizonyosodást az első 10 percnek köszönhettem, amiben is egy meleg srác (akit mellesleg egy másik meleg a szomszéd házból figyelt) a saját szájába élvezett, egy kínai feleség - amerikai férj páros akrobatikus szeretkezést mutatott be, és egy furahajú ostoros lány egy furabugyis fiut ütlegelt, aki feltehetően ennek következtében a falon lévő festményre élvezett. A történet színtere természetesen New York, és az alapsztori szerint a kínai nő, Sophia, még soha életében nem élt át orgazmust, noha párkapcsolati terapeuta. A szálak hamar összekapcsolódnak, a Shortbus nevű "szórakozóhelyen". Ide irányítja ugyanis James (a saját szájába élvező meleg srác) Sophiát, akihez egyébként tanácsadásra érkezett párjával, Jamie-vel. Sophia számára rengeteg újdonságot és fura szerzetet tartogat a klub. Útközben szemtanúi lehetünk egy meghiúsult öngyilkosságnak, őszinte szerelemnek, lezbicsajoknak, tömegszexnek, édesmeleghármasnak, nyílt, gátlástalan szexualitásnak és persze a szálak tökéletes összekuszálódásának.

Még egész pontosan nem sikerült levonnom a tanulságot, de az biztos, hogy nem ajánlanám csajozós filmnek.

Normális trailert nem találtam hozzá, ami visszaadja a film hangulatát, így azt nem is fogok ide belinkelni, akit érdekel, úgyis megnézi:)

Szólj hozzá!

„különböző emberek különböző hasonlóságokat és hasonló különbségeket látnak.”

2010.10.19. 02:27 szasz.k.o

 

arról próbálok lepötyögni pár mondatot,ami az agyamban összekapcsolódik "a film" szavakkal, és hát ez itt a legnagyobb gond, mert egy jó ideje már nem rangsorolok, ezért eldöntöttem, hogy amelyik a sok közül legelőször bevillan,azzal kezdem a sort. nekem pedig ez nem más, mint a kedvenc színésznőmmel (Naomi Watts) és színészemmel (Ryan Gossling) mozgófilmesített, az IMDB-n szavazók által (szerintem) kissé alulértékelt Stay című alkotás. van akit elrettent, van akit töprengtet és olyan is van, akit pusztán csak gyönyörködtet. Marc Forster rendezőnek volt már néhány ajánlanivaló filmje pl.:Finding Neverland,Stranger Than Fiction,The Kite Runner) és reméljük még lesz is.
a filmről meg csak annyit, hogy mivel fennáll a veszélye, hogy én mást láttam bele mint te, nézzed megfele :)
ja és még a zene is stimmel_photek, peter kruder, massive attack....

 

Stay (Marc Forster, 2005)     http://www.imdb.com/title/tt0371257/

 

1 komment

What is important to spread disorder, not to eliminate it.

2010.10.09. 23:39 anheszenamon

 

Első filmnek egy általam nemrég látott és eléggé vegyes érzelmeket kiváltó filmet tennék be.A címadó idézet Salvador Dalítól származik, akit lehet szeretni, lehet utálni, de egy biztos, közömbösnek lenni semmiképpen. A Little Ashes - Kis hamvak című film életének egy olyan szakaszát dolgozza fel, amit mindenáron meg akart óvni a nyilvánosság elől: kapcsolatát Frederico Garcia Lorca andalúziai költővel. Erről a kapcsolatról egy, a halála után előkerült naplóból értesült a világ. Akinek nincs túl sok fogalma Dalíról, annak nem fog tetszeni a film. Aki némiképpen (sőt talán egy kicsit még jobban) tájékozott a témában, az le fog sokkolódni.

Én úgy indultam neki a filmnek, hogy miért pont kedves "twilight Edward" vagy "Cedric a herripotterböl" játssza Dalít? Ezért nem néztem meg sokáig, de aztán félretoltam az előítéleteimet. A filmben szerintem nagyon jól visszaadta a karaktert, különösen a végén, amikor a kiforrott őrült-zsenit alakítja, nem mellesleg hasonlít is rá.

Az semmiképp se nézze meg a filmet, aki utálja a melegeket, nekem semlegesek, de volt pár rész a filmben, amit kissé eltúloztak és a hányinger kerülgetett. Mindazontál visszaadja azt a szorongást, küszködést és vágyakozást, amit egymás iránt érezhettek.

Itt még mielött beilleszteném a trailert, késztetést érzek, hogy pár gyakorlati tanáccsal lássam el a népet.(nem olyasmikre gondolok, hogy hozzál vödröt a hányásnak meg egy csomag százaszsepit a holdsütötte folyóban lubickoló párocska gyötrődéséhez) Inkább háttérinformációk megszerzésére buzdítok mindenkit. Érdemes megnézni Az andalúziai kutya című rövidfilmet(bár abból is biztos fogok posztot csinálni), nem árthat az Aranykor sem, ezekben mind közreműködött Dalí. Fontos még utánanézni a szürrealizmusnak, Lorcának, Bunuelnek és természetesen Dalínak.

 

_  Little Ashes, (rendezte:Paul Morrison, 2008)      www.imdb.com/title/tt1104083/   _

 

 

 

 

  

1 komment

Címkék: salvador dali életrajzi film

#1 poszt - #1 filmemnek: dr strangelove

2010.10.04. 22:13 szorokin

 

első poszt arról a filmről, amiről csak annyit szoktam mondani: hogy                              a legjobb film, amit láttam... (ill nem emlékszem ennél jobb általam látott filmre)                                 

 

dr Strangelove. A FILM, nagybetűvel.

 

 

a teljes cím:
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
/ Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni /

www.imdb.com/title/tt0057012/

a filmet, ill Kubrick-et a '62-es kubai rakétaválság ihlette, nem véletlenül, nem sokon múlott az atomháború..

egyébként büszkék lehetünk, mint magyarok, mert                                                   Dr. Strangelove-ot Kubrick Teller Edéről, a hidrogénbomba atyjáról mintázta, aki            az egyik legnagyobb héja volt az USA-ban, a tudósok közt, és úgy általában az egész országban is   :DDD

 

 

"Mein Führer ! I can walk !"

 

 

!! SPOILER:

a végén, atomrobbanások közt elpusztul az emberiség, mialatt     Vera Lynn énekli We'll Meet Again című híres dalát.:

 


 

We'll meet again:

 

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again
Some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
'Till the blue skies
Drive the dark clouds far away

So, will you please say hello
To the folks that I know
Tell them I won't be long
They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again
Some sunny day

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again
Some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
'Till the blue skies
Drive the dark clouds far away

So, will you please say hello
To the folks that I know
Tell them I won't be long
They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again
Some sunny day...

 

en.wikipedia.org/wiki/We%27ll_Meet_Again:_The_Very_Best_of_Vera_Lynn

 

13 komment

Címkék: kubrick stanley

süti beállítások módosítása